Dacă nu știați cum e arestul la domiciliu în formă ușoară, ăsta a fost. Și mai e puțin. Dacă vă gândeați la infractori, cum își petrec ei 6 ani din viață într-o celulă, măcar să vă gândiți înainte de a face vreo infracțiune. Fiindcă la pârnaie nu e cu Netlfix, comandat whisky pe online , sunat pe Zoom pretenari și făcut grătare.
Am avut momente grele și rele. Sunt sigur că le-ați avut și noi, deși, și aici, iar vreau să fac o precizare: n-am avut, noi, românii, presiunea morală și psihică a 1000 de morți pe zi. S-a murit, ca să zic așa, deși nu zicla mișto, dar nu s-a sărit calul. Dumnezeu să fie alături de cei ce au trecut în neființă.
Pe mine m-a ajutat Scribd. Recunosc că am stat în întuneric față de această aplicație, alții o știau de multă vreme, eu, nu. M-a ajutat să citesc cu puțini bani niște cărți mișto, dar mai ales m-a ajutat să le ascult. Cu cele peste 100 000 de audiobooks, Scribd e peste mizeriile oferite de Amazon și alți actori din domeniu, plus că abonamentul e foarte ieftin, plus că am acces la o grămadă de reviste super interesante din întreaga lume. Să ascult 10 minute de audiobook când făceam mișcare sau pierdeam vremea, a fost un medicament.
N-am pus botul ani de zile nici la Spotify. Sunt genul clasic care își cumpără de pe iTunes muzica preferată. Am stat și aici în întuneric, adică în surzenie. Dar abonamentul lunar a fost calea să mă reconectez la muzica anilor mei, apoi să încerc altă muzică, apoi să îmi fac o obișnuință din a-l folosi.
StreamYard este aplicația (web-based, nu mobile) care m-a ajutat profesional să pot să îmi fac treaba. Față de Zoom și BeLive, care sunt niște rahaturi, StreamYard este gândită foarte bine, ușor de folosit, cu multe opțiuni grafice care îți permit să faci câte ceva din punct de vedere vizual cu ecranul tău. Este incredibil că Facebook nu a reușit să creeze până acum o concurență serioasă pentru Zoom (lăsați-mă cu fake-news-ul că au lansat nu știu ce serviciu, e o știre din 2018 și e o țeapă).