Paul de Senneville este un bătrânel simpatic de 86 de ani ce trăiește bine merci la Paris și care are pagină de facebook, semn că e un tip modern, în ciuda vârstei lui.

Însă nu e un bătrânel oarecare. La viața lui, a compus multă muzică pentru alții făcându-i celebri. De exemplu, a compus Baladă pentru Adeline, songul care l-a făcut celebru pe Richard Clayderman și l-a lansat în lumea mare a pianiștilor de renume.

Din păcate, piesa a fost atât de uzată și violată, încât azi pur și simplu îți repugnă să o asculți. Când ascult Baladă pentru Adeline, mă gândesc instantaneu la muzica ambientală de la nunți, când digeiul pune ceva de umplutură în așteptarea oaspeților.

Dar, apropo de nunți, Paul de Seneville a mai scris ceva, o bucată incredibil de frumoasă care se numește “Mariage d’Amour”. Niște țărani au copiat piesa și au urcat-o pe Youtube, unde a avut un succes fenomenal. Atâta doar că nu i-au atribuit-o lui de Senneville, ci lui Chopin. Ceea ce e o mare minciună.

Nu, piesa e scrisă de bătrânelul Paul de Senneville și e unul dintre cele mai mari feicniuzuri muzicale, termen pe care l-am inventat ad-hoc.

Pentru că nu vreau să promovez o chestie neadevărată, va dau link spre cântecul adevărat, într-o interpretare minunată. Dați play și bucurați-vă de simplitatea și frumusețea acestei compoziții romantice.