Ați gustat vreodată boabe de Tonka? Știți ce gust ia mâncarea dacă pui asmățui uscat? Dar lemongrass? Câte feluri de piper negru există? Cum se folosește piperul cu bob lung? Câte feluri de sare există? Dar că Chilli are varietăți incredibile precum Fire, Piri Piri, Pequin, Scotch Bonnet, Ancho, Bird’s eye, Cayenne?

Avem o țară bătută în cap, care nu vrea și pace să le facem educație sexuală copiilor, în stil modern și neinvaziv. Măcar educație gastronomică aș băga în școli! Cât de important e să știi cum să mănânci, ce să mănânci! Iar ingredientele de calitate sunt un capitol aparte al gastronomiei!

În ciuda aparențelor, România stă foarte prost la acest capitol. Și la cunoștințele românilor despre ingrediente și la furnizorii de calitate. Obișnuiți să gătim doar cu sare, piper și boia, că atâta se găsea pe vremea lui Ceaușescu, abia acum, după 30 de ani, începem să privim și spre alte culturi, să cercetăm, să experimentăm, să gustăm.

Vă recomand condimentele de la Fuchs, fiindcă firma asta e singura care privește integrat acest capitol. Comandați-vă și voi de la ei tot raftul de ingrediente, nu cred că veți cheltui mai mult de 200 de lei pentru asta. Pe lângă faptul că veți avea în bucătărie opțiuni premium de a îmbunătăți mâncarea, veți și învăța multe lucruri. Cum am învățat eu despre piperul cu bob lung, un piper de sorginte indiană menționat și în Ayurveda, complexa “știință a vieții” ce datează de acum 5000 de ani. Este un condiment fascinant, o explozie de arome intrigante, se comportă foarte bine pe cărnuri și, mai ales, pe fripturile “întunecate”, cu sos brun.

PS: De ce am zis că și copiilor le-ar stârni interesul? Păi, ia cumpărați câteva ingrediente pentru un copil sub forma unui cadou mai special. O să vedeți cât de încântat va fi! Eu fac asemenea cadouri și niciodată nu am dezamăgit!