El Goru nu e un vin scump, nici ieftin nu e. Undeva pe la 38-40 de lei. Nu îl găsiți pe marile shop-uri de alcoale din România, ceea ce e ciudat, fiindcă e un vin roșu calitativ în raport cu prețul și unele mizerii de roșu ce înoată prin piață românească, prezentate ca și cum ar fi mari șmecherii, ele fiind niște rahaturi.

Nu am pretenția de mare cunoscător de vinuri și v-am spus că, în general, nu asta e ideea rubricii. Vă recomand aici ce mi-a plăcut mie, indiferent că produsul e premium sau luat din Piața Matache.

El Goru e un roșu tânăr, care stă 4 luni în butoaie de stejar american, așa cum scrie în prezentarea sa de la podgorie. Nu e spicy, ci mai degrabă îndrăzneț, cu note de coca cola, prună uscată, măsline negre. Asta îmi evocă mie. Îl găsiți mai degrabă în magazinele specializate în vin și vi-l recomand din toată inima alături de un buger complex, poate cu blue cheese, sau la o vită gătită bine pe grătar.