Publicatia La Stampa, deci nu fitecine, publica acum aproape un an declarațiile șocante ale Papei Francisc făcute după vizita ponitificala în Panama. Cuvintele Papei sunt mai clare ca apa de izvor: “Sexul nu trebuie să fie un tabu, un “monstru” de care să fugim. Din contră, sexul este un dar de la Dumnezeu. Și avem nevoie de educație sexuală în școli, dar una obiectivă, nu umplută cu ideologii”.

Reacția de acum un an a Papei venea pe fondul numărului tot mai mare al sarcinilor timpurii, la nivel mondial. O abordare curajoasă a Papei, în ton cu vremurile, cu realitățile lor, însă nu o surpriză: acest Papă a schimbat în bine cursul otrăvit al catolicismului, care băltea în lipsa de transparență, scandaluri cu episcopi pedofili și exces de bogăție.

Însă Francisc e departe, chiar și el, de propriul său cler. Ca mentalitate și experiențe, episcopii și preoții catolici din întreaga lume încă sunt în Evul Mediu.

Cea mai recentă dovadă: acum nicio săptămână, reprezentanții Bisericii Catolice din România au dat o poziție oficială conform căreia obligativitatea orelor de educație sexuală în școli încalcă drepturile părinților.

Reacția vine după ce, pe 3 aprilie a.c., preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 45/3.04.2020, care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţîn o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Practic, episcopii catolici din România sunt mai catolici decât Papa. Ceea ce e absolut jenant.

Cum credeți că a reacționat BOR? Clasic:

Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.