În fapt, e o știre oarecare: au dispărut de acasă două copile de 14 și 13 ani. În toate știrile de acest gen, apare mereu mențiunea “părinții le caută cu disperare”:

 

În data de 20.05.2020, în jurul orei 18:00, la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie care a reclamat faptul că, în cursul zilei de 09.05.2020, în jurul orei 16:00, fiica sa, MERCUREAN IULIA (foto stânga), în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuința situată în municipiul Hunedoara, „pentru a-și vizita o prietenă”, și nu a mai revenit. În perioada 09.05.2020 – 20.05.2020, reclamanta a ținut legătura cu fiica ei (care a mai părăsit domiciliul) prin mesaje, pe o rețea de socializare, mesaje prin care minora i-a comunicat mamei că „este bine”, dar a refuzat să comunice telefonic cu mama ei sau să îi indice acesteia adresa unde se află în prezent” (comunicatul politiei)

 

Ce înțelegem noi de aici? Că mama “îngrijorată” a avut nevoie de UNSPREZECE ZILE de la data plecării de acasă a “fetiței” până să ajungă la concluzia că trebuie să meargă la poliție. Câtă responsabilitate! Mai ales că fata, ne zice comunicatul poliției, probabil pe seama declarațiilor mamei, a mai părăsit domiciliul.

De curiozitate, nu de alta, fiindcă am mai investigat la viața mea acțiunile unor pedofili, am intervievat mulți părinți în situații asemenea, am zis să verific puțin conturile social media ale “fetiței” de 14 ani: Facebook, Instagram și Tik Tok.

Descoperirile nu sunt atât de șocante, având în vedere ce s-a întâmplat. Adică, ce vreau să zic, “fetiței” ii urlă hormonii în poze și videouri, își arată abdomenul, curul, stă în pat cu “iubi”, e machiată grosier și excesiv, trebuie să fii un părinte împuțit și ignorant ca să nu vezi toate astea, era să zic “semne”, doar că nu-s semne ce urmează să vedeți, sunt exprimări erotice în toată regula:

    • Facebook (ce tristă mi se pare poza cu tatăl ei, acolo vedem cu adevărat fetița, nemachiată, în fapt, o copilă)

 

  • Instagram (are 3 conturi!)

 

 

  • Tik Tok (5 conturi!)

 

Acuma, cu mintea mea, mă gândesc că nu a stat cu băiatul ăla în pat fără să și-o tragă cu el.

Că adolescenții își încep viața sexuală de la 12-14 ani e una, timpuri moderne, alea alea, dar că TU, ca părinte, nu intervii puțin peste furtuna asta de hormoni și scapi copilul din mână, când el mai are 4 ani până la majorat, asta mi se pare impardonabil.

Această copilă are câteva căi de urmat, toate vor duce la același rezultat: fie rămâne gravidă cu vreun pedofil, fie apucă pe drumul prostituției, fie va fi rănită în sentimentele sale de copil și va persevera în atitudinea de frondă, de matură-wannabe, fie toate la un loc, rezultatul final fiind, peste câțiva ani, o femeie distrusă emoțional, cu viața aproape terminată, deși abia începuse.

Toate astea se întâmplă fiindcă părinții își pierd copiii din mână, indiferent că părinții sunt corporatiști, profi univi sau vânzători la Kaufland. Nu înțeleg timpurile, nu înțeleg timpul adolescenței copiilor lor.

Toate aplicațiile de social media sunt focusate pe fizic, e o presiune imensă pe copii. Tik Tok a dus totul la maxim, nu ești trendy ca adolescent dacă nu faci ceva ca să ieși în evidență, trebuie să fii ca cele mai de succes vaci și dorieni de pe Tik Tok, să faci orice cu corpul tău ca să nu mai fii copil din punct de vedere vizual. Trebuie să te autopromovezi ca să contezi, să te machiezi ca să contezi, să îți arăți curul ca să stârnești atenția, să pari emancipată sexual și relațional când îți scrie un băiat mai mare pe messenger, nimeni nu vrea să aibă de a face cu o copilă nemachiată care se joacă cu păpușile. Presiunea această imensă pe copiii noștri le termină copilăria în doi timpi și trei mișcări. Îi maturizează în mod fals, le alterează conștiințele și inimile exact în momentul cel mai prost: când ele sunt în formare.

Dar cui să îi pese? Lui tati care bea noimarct și se scarpină la coaie? Lui mami care n-a citit în viața ei o carte? Lui tati care vine acasă de la job la 9 seara și se ceartă cu mama că a cheltuit 400 de euro pe o vaza?

Părăsiți de părinți, copiii cruzi se afundă nepregătiți și violabili în singura “familie” ce le mai rămâne la dispoziție: Lumea.