Finestore e un site îndestul de variat începi și tu înveți bei chestii mai elaborate. Am făcut minirubricuța asta nu va arăt ce gourmet îs io, ci vă arăt ce chestii îmi plac mie, -s de citit, halit, mirosit, purtat, beut, privit.

Nu vreau fac reclamă, mai ales recomandările mele pot meargă de la spumă premiumului până la noroiul kitschului, în acest sens reiterând ideea doare în cur de părerile voastre.

Am însă vreo 20 de ani de experiențe de tot soiul în spate și am încercat lucruri pe care nici 1 la sută din oameni nu ajung le afle există, darămite le înțeleagă.

Luxul, și simplitatea, se educă. Țărania rămâne aceeașiAstăzi, o va povestesc despre un single grain irlandez care nu sare de 170 de lei.

Single grain se face din cereale, da, dar are particularitatea producției: “single distillery”. În plus, față de single malt, nu e așa corpolent, ba e chiar mai băubil.


Asta din sticlă merită pus în pahar alături de puțină apă rece, lucru care i-ar putea speria pe rumânii beutori de gec sau de civas. Dar, no, e greu le explici așa se bea, așa devine un whisky mai “temperat” ca  înceapă își dea jos chiloții.
Teeling Single Grain e o licoare lejeruta, în aparență, care îți face pieptul plin de la perioada de maturare în butoaie de cabernet sauvignon, dar apoi se liniștește limba și îți rămâne un gust plăcut de cioco. Nu foarte pregnant, nu vă temeți.
Merită vă luați o sticlă, ba chiar merită o și beți.