După 12 ani de furat filme la greu, după 12 ani de instigat românii să fure la greu, oamenii din spatele Filelist sunt supi că au fost închiși de procurori. Într-o țară că România, vestea că Filelist s-a mutat pe .io s-a răspândit mai ceva ca filmulețul cu Marica.

Bă, nu e așa mare problema că ai furat și tu un film sau 14 în evul mediu al distribuției de filme, câtă vreme România era considerată țară bananieră pentru marii playeri din industrie. Dar când deja, pentru un rahat de câțiva euro, te poți abona la Netflix, Prime sau HBOgo, și refuzi să o faci, ei bine…

Cel mai amuzant este însă mesajul proprietarilor Filelist către pulime. Practicamente, ei sunt iritați că nu au fost notificați în prealabil. Da? Să fi fost ceva de genul: Ba, voi sunteți infractori în industria copyrightului și faceți asta in mass, ne cerem scuze pentru deranj, vrem să vă notificăm puțin ca să vă puteți autoejacula contentul în liniște în altă parte. Ar fi vrut ei…

Mă îndoiesc că userii vor fi protejați. Cel mai probabil o să înceapă să plouă cu dosare penale. În Germania, pentru așa ceva, îți bate la ușă un nene, îți zice ce ai consumat pe neve, îți dă facturica. Un amic de-al meu a plătit acum un an 7000 de euro, cu marea concesie că a putut păstra ce a downloadat :). A achitat fără cracnire și nu mai pune destul pe mouse să dea play la altceva piratat.

Însă bomboana de pe colivă e cum ditamai hoții de la Filelist închid apoteotic comunicatul cu un mesaj de susținere plin de tupeu zicând că vor LUPTA pentru dreptul userilor “la liberă exprimare și comunicare”. Muaha. Ha.

 

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp.

Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.
Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere.

Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist.