Korrigan-ul e o creatură mitică celtă – un pitic răutăcios, hoțoman, dar frumos, cu părul alb sau auriu, ochi strălucitori și roșii, mereu pus pe șotii, care umblă prin păduri, dansează în jurul fântânilor. E portretizat adeseori negativ, mai ales datorită legendei că acest demon condamnat să bântuie pe pământ e hoțul castității preoților, îi face să cunoască iubirea fizică și să se abată de la Calea Domnului.

De la această legendă pleacă Thomas Fontaine, unul dintre cei mai tari parfumieri ai lumii în acest moment, un om care a revitalizat case prăfuite precum Lubin sau Jean Patou. Azi, va prezint o capodoperă: Korrigan by Lubin.

E un parfum scump, sare de 160 de euro, și e premium, zbiară premium din toată fibra sa. E un unisex, dar s-ar putea, dacă îți place prea mult “iup” și “ugobos”, să nu înțelegi nimic despre pictura acestui parfum.

Pornind de la legenda Korriganului care bântuie în pădure în căutare de inimi pe care să le îndrăgostească, Thomas Fontaine a imaginat una dintre puținele metafore olfactive din istoria parfumurilor: o pădure de copaci cu lemn de caramel. Nu există lemnul de caramel, da? Dar Fontaine l-a creat. Nu te speria, nu o să miroși ca o caramea, fiindcă acest parfum pleacă la drum cu esențe de șofran, lavandă, fructe de pădure, cognac, ienupăr, mosc, vetiver, cedru, lemn de Agar, care produce oud-ul adevărat și whisky, ca niște culori pe o paletă de pictor ce sunt pregătite să danseze împreună olfactiv și să îți arate cum arată un parfum-gourmet, o nișă cu care mulți nu sunt de acord, dar pe care eu o ador și zic că, dacă nu o înțelegi, mai ai mult de evoluat în pasiunea ta pentru parfumuri (o să prezint în curând și Hermessence Epice Marine).

Acest parfum este un must pe raftul de dimineață, cu care pornesc la drum când vreau să obțin ceva. Sunt un mare fan al conceptului de “perfume layering”, adică să folosești nu un parfum, ci să combini două sau trei parfumuri pe corpul tău. Fac asta de peste 15 ani și mi-am creat un stil personal. Așa mi se pare mie că mă exprim mai bine ca personalitate, ȘI prin acest perfume layering (și despre asta o să scriu în curând, despre tehnici de combinare, ce tipuri nu merg împreună, cum aplicăm 3 parfumuri diferite pe corp).